Veteraner er favoritter til Avannaata Qimussersua

Det tradionsrige årlige hundslædevæddeløb, Avannaata Qimussersua, sker på lørdag i Aasiaat. Ruten er 40 km lang, og arrangørerne fortæller, at isen er lige som den skal være.
Foto © : Avannaata Qimusersua/Facebook
31. marts 2017 12:59

- Isen er tyk nok, der er ingen ujævnheder, så der er ingen fare for ulykker. Der er sne, men selvfølgelig sørger vi for, at alle deltagerne får lige vilkår, fortæller Mikkel Jerimiassen, der er formand for hundeslædeforeningernes landsorganisation, KNQK.

Han er én af arrangørerne af hundeslædevæddeløbet, hvor 38 deltagere kappes om at blive Grønlands bedste slædekører. 

Og konkurrenterne er meget lige i år, vurderer han.

- Det er et meget lille spænd nu. Det er smukt at se, hvordan alle har trænet deres hunde, siger Mikkel Jerimiassen.

Han vil dog gerne pege særligt på veteranerne William Jensen fra Saqqaq, de to førende i Uummannaq-området Anton Street og Edvard Samuelsen og endelig den mest erfarne Wille Siegstad fra Ilulissat. 

Tilbage i Aasiaat

Væddeløbet foregår i år i Aasiaat og organisations formand forklarer hvorfor: 

- Det var på tide, at det sker i Aasiaat. Sidst, det skete, var i 2000, og først 17 år efter kan vi endelig gense Aasiaat. Grunden til, at det sker så sjældent er blandt andet, at der i Aasiaat enten ingen is er, eller også fordi isen er for tynd og farlig at færdes på siger Mikkel Jerimiassen.

Slædevæddeløbene i Aasiaat blev indledt af børnene, der kørte om kap onsdag. Vinder af det løb blev Siverth Samuelsen fra Qasigiannguit.