Konflikten afblæst: Air Greenland og flymekanikerne er enige

Air Greenland og Dansk Metal har for kort tid siden underskrevet en aftale om en ny overenskomst. Derfor er den varslede konflikt afblæst.
- Det er vigtigt at sige, at vi er glade for, at vi ikke får en konflikt, der rammer alle passagererne i Grønland, siger Ole Rosschou fra Dansk Metal til KNR. Foto © : Camilla Dam/KNR
02. april 2022 18:47

Air Greenland og Dansk Metal er efter langstrakte forhandlinger nået til enighed om en ny overenskomst for flymekanikerne.

Dermed kan mange nervøse flypassagerer ånde lettet op. Den varslede konflikt er afblæst, og alle kan alligevel komme ud at rejse.

LÆS OGSÅ Dansk Metal om forhandlinger med Air Greenland: Vi prøver at finde ud af det 

Indholdet af den nye aftale er endnu ikke kendt, men både Air Greenland og flymekanikernes fagforening, Dansk Metal, glæder sig over at være kommet i mål med aftalen.

- Jeg er glad for, at vi nu kan se fremad og fortsat fokusere på at skabe en attraktiv og konkurrencedygtig arbejdsplads, siger Mads B. Christensen, der er HR-direktør i Air Greenland.

Dansk Metal udtaler ligeledes, at de er glade for resultatet, som sikrer, at både indsatsen og kvaliteten af deres medlemmers arbejde anerkendes.

- Jeg er meget tilfreds med den overenskomst. Det har ikke været nemt, men det er det aldrig, når man vil lave arbejdet ordenligt. Det er vigtigt at sige, at vi er glade for, at vi ikke får en konflikt, der rammer alle passagererne i Grønland, siger Ole Rosschou fra Dansk Metal til KNR.