Foto: KNR

Konference sætter fokus på arktisk infrastruktur

Der er fokus på infrastrukturen i Grønland og resten af Arktis, når DTU fra 1.-3. maj afholder konferencen "Transportation Infrastructure Engineering in Cold Regions" i Sisimiut.

Velfungerende transportmuligheder til vands og i luften har nemlig som bekendt enorm betydning for mange arktiske samfund, ikke mindst Grønland.

DTU sætter derfor fokus på, hvordan forskningsbaserede løsninger kan bruges til at udvikle og planlægge velfungerende infrastruktur i Arktis.

Der er blandt andet fokus på den rolle, som permafrost spiller i forbindelse med planlægningen af nye lufthavne og vedligehold af eksisterende i Grønland.

LÆS OGSÅ Forsker: Dårlig infrastruktur stor barriere for nye job i Qaanaaq

Med oplæg fra bl.a. USA, Canada, Norge, Finland samt Grønland og Danmark er de arktiske lande rigt repræsenteret blandt deltagerne.

Også repræsentanter fra myndigheder og erhvervsliv i Grønland og Danmark giver deres bud på udfordringer og løsninger i forhold til planlægning af infrastrukturen i Arktis.

Konferencen afholdes i Sisimiuts kulturhus Taseralik og arrangeres i samarbejde med Qeqqata Kommunia og Teknikimik Ilinniarfik (KTI).

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt