Kommuneqarfik Sermersooq siger farvel til endnu en direktør

Administrerende direktør i Kommuneqarfik Sermersooq Claus Stensgaard Jensen er blevet fritaget for tjeneste.

Kommuneqarfik Sermersooq har måttet sige farvel til sin tredje direktør efter kommunesammenlægningen.

I går blev kommunens administrerende direktør Claus Stensgaard Jensen fritstillet med omgående virkning, efter kun at have være ansat som direktør i fem måneder. Han er den anden direktør på posten, siden kommunesammenlægningen. Det vil sige at der allerede nu skal findes en tredje direktør inden for kun halvandet år.

Den første administrerende direktør, Niels Kreutzmann, fungerede et lille år som administrativ leder af Kommuneqarfik Sermersooq, før han selv valgte at gå.

Det er ikke kun den administrative direktørs plads, der nu skal udfyldes. Siden Inga Fjendbo Larsen trådte tilbage som Økonomi- og Erhvervsdirektør i oktober 2009, er stillingen ikke blevet genbesat.

I forbindelse med kommunesammenlægningen 1. januar 2009 måtte Kommuneqarfik Sermersooq fyre 4 chefer. Det kostede kommunen 8 millioner kroner. Og med endnu en fyring plus 2, der gik frivilligt, kan beløbet kun være blevet større.

KNR har forgæves prøvet at få en kommentar fra borgmester Asii Chemnitz Narup, der ikke ønsker at kommentere personsager.

Hovedpersonen selv, den fritstillede direktør, Claus Stensgaard Jensen, har heller ingen kommentarer, udover:

- Jeg er blevet fritstillet og ikke fyret. Det er sådan set det, jeg har at sige til den sag, siger Claus Stensgaard Jensen til KNR.

Det var et enigt Økonomiudvalg, der valgte at fritstille Claus Stensgaard Jensen den 2. maj med øjeblikkelig virkning. Grunden til fritstillelsen skulle være uenighed omkring tilrettelæggelse og den daglige drift af organisationen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt