Kommune vil nedlægge KANUKOKA

Det er kun en tom skal, der skal flyttes til Maniitsoq, siger Siumut, som mener tiden er kommet til at trække stikket på den fælleskommunale organisation.
Foto © : Simon Uldum
29. juni 2016 13:15

Nedlæg KANUKOKA, det foreslår Siumut i Qaasuitsup Kommunia, og forslaget møder opbakning i kommunalbestyrelsen, som indstiller til godkendelse.

Interessant nok, er Palle Jerimiassen bannerfører for forslaget. Palle Jerimiassen optræder her som medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia for Siumut, men sidder jo også som formand for netop KANUKOKA.

Ønsker nyt samarbejde

Forslaget lægger op til, at der skal etableres et nyt fælleskommunalt samarbejde, og kommunalbestyrelsen indstiller til, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe i samarbejde med landets øvrige kommuner, som skal komme med et forslag til fremtidigt samarbejde.

Læs også KANUKOKA fanget i venteposition

I forslaget, peger Siumut på, at det ikke har været muligt at overtale en eneste ansat til at flytte med KANUKOKA til Maniitsoq.

Erfaring og viden tabt med flytning

Derfor bliver det kun en tom skal af KANUKOKA, som flytter og al den oparbejdede viden og erfaring risikerer at gå helt tabt, og det vil tage minimum et par år at genopbygge, vurderer Siumut i Qaasuitsup Kommunia.

Læs også KANUKOKA's fremtid er usikker

Forslaget gør det også klart, at der ikke er noget overblik over de økonomiske konsekvenser, men at medlemmerne om ikke andet kan indkassere en hurtig gevinst ved at sælge KANUKOKAs ejendomme.

Læs også Borgmester: At lukke Kanukoka vil være som at indføre diktatur