Suka K. Frederiksen: Kommissionen skal genoptage arbejdet

Allerede i december forlangte naalakkersuisoq for selvstændighed at forfatningskommissionen skulle genoptage arbejde
05. januar 2018 09:59

Onsdag fortalte Forfatningskommissionens formand, Vivian Motzfeldt til KNR, at kommissionen har nedlagt arbejdet, fordi der er tvivl om, hvorvidt Mala Høy Kuko og Ane Hansen fortsat er berettiget til at være medlem af kommissionen.

Men der er ingen grund til at stoppe arbejdet af den grund, sagde naalakkersuisoq for selvstændighed torsdag i Qanorooq:

- Den 8. december pålagde jeg medlemmer til straks at genoptage arbejdet. Desuden snakkede jeg efterfølgende med kommissionsformanden og anbefalede hende til at fortsætte arbejdet, sagde Suka K. Frederiksen.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen er en pinlig farce

Det er ikke første gang, der er uenighed mellem naalakkersuisoq for selvstændighed og kommissionsformanden. Helt fra kommissionens nedsættelse har formand Vivian Motzfeldt afvist at lave et forslag til en forfatning i to tempi, som der ellers står i det kommissorie, som Naalakkersuisut har skrevet.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen har nedlagt arbejdet på anden måned

Suka K. Frederiksen oplyste videre, at Naalakkersuisut vil diskutere arbejdsnedlæggelsen på et møde fredag.

Vil pausen på to måneder få konsekvenser for formanden?

- Lige nu er der ingen grundlag for det. For som sagt vil jeg og mine Naalakkersuisutkolleger diskutere og tage stilling til sagen i morgen (5. januar 2018), og først derefter kan den samlede koalition komme med en fælles udtalelse, sagde Suka K. Frederiksen.

Se hele interviewet i klippet over artiklen.

LÆS OGSÅ Motzfeldt skal ikke blande sig i kommissionens sammensætning