Kofoeds Skole åbner i Nuuk til nytår

Den kommende leder er udpeget, mens elever vil kunne starte i december eller januar, oplyser Kofoeds Skoles forstander.
26. august 2015 16:22

1. december åbner Kofoeds Skole sin første afdeling i Grønland. Det meddeler skolen i en pressemeddelelse.

Skolen, som i dag tilbyder undervisning og hjælp til socialt udsatte borgere i flere danske storbyer, har lejet et lokale på Industrivej 2A i Nuuk og vil fungere som en selvejende institution.

Her vil omkring 70-80 personer, der kæmper med hjemløshed, misbrug og andre sociale problemer kunne få hjælp, fortæller forstanderen for Kofoeds Skole i Danmark, Robert Olsen, til KNR.

- Det gør vi med nogle bestemte metoder og principper om hjælp-til-selvhjælp. Principper om, at folk skal være med til at bidrage med de ressourcer, de nu har i hverdagen. Og det er selvfølgelig også det, som vi skal arbejde med i den skole, der kommer til at ligge i Nuuk.

Læs også VIDEO Kofoeds Skole åbner i Nuuk 

Den ny afdeling i Nuuk får en socialrådgiver, en køkkenleder og to aktivitetsmedarbejdere, som nu skal findes inden åbningen til december.

Kofoeds Skole har ansat Allison Hansen som projektleder for stedet fra 1. oktober i år. Hun kommer fra en stilling som afdelingsleder på det sociale område i Kommuneqafik Sermersooq og har boet og arbejdet her i landet de seneste 10 år.

Det er med støtte fra OAK Foundation Denmark, Villum Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, at det er blevet muligt at åbne den kommende Kofoeds Skole i byen.