VIDEO Kofoeds Skole åbner i Nuuk

Til efteråret åbner Kofoeds Skole en afdeling i Nuuk, hvor hjemløse kan komme ind fra gaden og arbejde og få undervisning.
Skrevet af Sandra Meinecke
25. marts 2015 12:32

De hjemløse og arbejdsløse i Nuuk får nu et nyt sted at gå hen, når Kofoeds Skole til efteråret åbner i Nuuk.

- Formålet er selvfølgelig, at arbejde med de sociale udsatte grupper der er i Nuuk, siger forstanderen på Kofoeds Skole i Danmark, Robert Olsen.

I Kommuneqarfik Seermersooq er man begejstret for det nye samarbejde med Kofoeds Skole.

Borgmester Asii Chemnitz Narup forklarer, at Kofoeds Skole vil komme til at yde et meget vigtigt bidrag i for af en indsats, som hjælper borgere til at tage vare på deres eget liv.

Og det er netop de præmisser, som Kofoed Skole arbejder ud fra, forklarer forstander Robert Olsen.

- Det værdisæt, vi arbejder med på Kofoeds Skole, det er det princip, der hedder hjælp til selvhjælp. Man skal selv være aktiv i forhold til at forbedre sin egen situation.

 

LÆS OGSÅ Borgmester om hjemløse: En ulykkelig situation

 

Den kommende institutions ledelse og personale vil alle blive rekrutteret i Nuuk.

Det eneste Kofoeds Skole i Danmark bidrager med er viden og erfaring, understreger forstanderen Roberth Olsen, som tilføjer at Kofoed Skole allerede har åbnet skoler i 20 andre lande ud fra samme princip.

 

I Danmark har Kofoed Skole eksisteret siden 1928, og er et sted, hvor arbejdsløse og socialt udsatte kan komme ind fra gaden og arbejde i værksteder, deltage i undervisning og få råd og vejledning til et bedre liv.

Brugerne får betaling for deres arbejde i form af mad, tøj, tøjvask og andre dagligdagsbehov.

 

LÆS OGSÅ 73-årig hjemløs fryser i sit telt

 

Naalakkersuisoq for sociale anliggender Martha Lund Olsen ser også frem til at værestedet åbner.

- Jeg mener, at deres procedurer i Danmark kan være nyttige, også for dem, der har tungere problemstillinger. Jeg regner med, at institutionen vil være gavnlig for mennesker med sociale problemer ved til at tilbyde aktiviteter.