KNR Nyheder har stadig ikke hænder nok til en 9-radioavis

Fra i morgen, mandag den 22. august sender KNR Nyheder igen radioavis fra klokken 7 om morgen. Men personalemanglen i afdelingen er stadig for stor til at bringe samtlige morgenradioaviser.
- Vi har siden vinter haft udfordringer med for få medarbejdere og situationen er stadig denne samme. Desværre er det ikke blevet mærkbart bedre, og derfor holder vi indtil videre fast i ikke at bringe en radioavis klokken 9, siger Alice Sørensen. Foto © : KNR
21. august 2022 18:40

I sommerferie perioden har KNR sendt morgenradioaviser klokken 8 og 9, men nu er hverdagen vendt tilbage og dagens første radio-nyheder, kan du fra mandag igen høre fra klokken 7 om morgen.

- I sommerferieperioden har vi ingen radioavis klokken 7, men det starter igen mandag. Vi har manglet radioavisen klokken 7, så det bliver rart at få den tilbage, siger nyhedschef i KNR, Alice Sørensen.

Trods 7-radioavisen nu er tilbage, er det stadig med en lidt anderledes konstruktion.

Stadig for få til at bringe vante radioaviser

For usædvanligt mange journalister valgte indenfor kort tid i foråret andre udfordringer og forlod KNR Nyheder. 

Det tvang afdelingen til at skære ned på radioavisen, Qanorooq og artikler på KNR.gl.

LÆS OGSÅ KNR Nyheder skærer ned i foråret

Og udfordringen er henover sommeren ikke blevet mærkbart bedre.

- Vi har siden vinter haft udfordringer med for få medarbejdere og situationen er stadig denne samme. Desværre er det ikke blevet mærkbart bedre, og derfor holder vi indtil videre fast i ikke at bringe en radioavis klokken 9, siger Alice Sørensen.

Med andre ord vil der fra i morgen blive sendt radioaviser klokken 7, 8, klokken 12 og 18.

Det vil sige, at aftenradioavisen fra i morgen igen vil være direkte fra studiet, frem for en genudsendelse af middagsradioavisen, som er kutyme i KNRs nyhedsafdeling i sommerperioden.

Og det er ikke kun aftenradioavisen, der igen bliver sendt direkte fra mandag.

- Qanorooq-udsendelserne bliver også lidt længere nu, efter vores sommerferieperiode og bliver igen sendt direkte fra studiet med en udsendelse af mellem 15 og 17 minutters varighed, siger altså KNRs nyhedschef Alice Sørensen.