KNR KNR har indledt et mediesamarbejde

Radio- og TV stationen KNR har indledt et spændende samarbejde med Nordvision, som er en sammenslutning af de Nordiske og Vestnordiske public service virksomheder.
09. februar 2015 13:36

I samarbejde med Danmarks Radio, er KNR nu tilsluttet det Nordiske og Vestnordiske samarbejde, som i realiteten betyder, at vi frit kan benytte medlemslandenes egne tv-produktioner, som er samlet i en stor database, der er placeret ved den norske TV og radiostation NRK.

- Vore Nordiske og Vestnordiske kolleger producerer mange fremragende udsendelser, som vi nu kan drage fordel af og som ofte også er relevante for os her i Grønland, udtaler KNR direktør Søren Lennert Mortensen, der fortsætter – ikke mindst produceres der mange aktuelle dokumentar- og naturprogrammer som er interessante for os, ligesom også eksempelvis livsstilprogrammerne er efterspurgte og populære.

Medlemslandene i Nordvision er foruden Danmarks Radio tillige public service stationerne i Finland, Sverige, Norge og Island. Færøerne er ligesom Grønland medlemmer af sammenslutningen i samarbejde med Danmarks Radio og er således associerede medlemmer.

- Samarbejdet betyder flere ny-producerede programmer på vore kanaler og dermed også færre genudsendelser, siger Søren Lennert Mortensen.

Omkostningerne til medlemsskabet og den årlige drift er meget begrænsede, hvorfor vi reelt anser programmerne for at være gratis - bortset fra udgifterne til den grønlandske oversættelse.

Udsendelserne vil primært blive sendt uden grønlandske undertekster og på originalsproget, men det er planen at udvælge visse særligt relevante udsendelser og tilføre grønlandske undertekster efterhånden som de økonomiske midler kan findes til formålet, og vi leder p.t. efter den rette person til opgaven.

Den færøske radio og tv station Kringvarp sender årligt mere end 300 udsendelser, som er hentet fra Nordvisions samarbejdet.

- Vi forventer, at kunne programsætte de nye udsendelser i løbet af foråret, lover Søren Lennert Mortensen og slutter – vi ser det som en spændende mulighed til at styrke den Nordiske og Vestnordiske kultur- og sprogudveksling.