KNR direktør forstår ikke kritik

KNR bliver nu kritiseret for at afholde en såkaldt præsidentdebat, hvor det kun er partilederne fra Inuit Ataqatigiit og Siumut, som er inviteret.
Skrevet af Jonas Fievé
01. april 2018 18:41

På den måde er KNR med til at favorisere de to store partier lyder det fra Samarbejdspartiet, Nunatta Qitornai, Atassut, Partii Naleraq og Demokraterne. Men KNRs direktør er uforstående overfor kritikken.

- Planerne blev lagt og de deltog til mødet dengang de daværende partier, og der var ingen problemer. Det var først nogle dage efter, at de fik den tanke, at det vil de ikke være med til, siger Karl-Henrik Simonsen.

LÆS OGSÅ KNR klar til at skyde en intens valgdækning i gang

Alle partier bliver hørt

Men i en pressemeddelelse slår partierne fast, at de finder det udemokratisk, at de to partiledere Kim Kielsen og Sara Olsvig får lov til at mødes i en live transmitteret tv-debat, hvor det kun er IA og Siumut, der deltager.

Men det er ikke noget nyt, at KNR sender en debat med de to store partier, lyder det fra public service stationens direktør, der samtidig slår fast, at alle de andre partier langt fra bliver forbigået.

- De får jo også partilederrunder. Der er jo 13 til 18 valgprogrammer, og det her er bare en af dem, siger han.

Intet er afgjort

Men Karl-Henrik Simonsen kan ikke sige, om kritikken fra Samarbejdspartiet, Nunatta Qitornai, Atassut, Partii Naleraq og Demokraterne resulterer i, at KNR ender med at aflyse den pågældende debat.

- Ikke på nuværende tidspunkt. Det er jo noget redaktionen skal afgøre, så jeg vil ikke over påsken diktere, at nu lukker vi det ned. Det er en beslutning, som rektionen skal tage, siger Karl-Henrik Simonsen.