KNR-direktør afløser i Tele-Post

Søren Lennert Mortensen er blevet konstitueret som administrerende direktør i Tele-Post i stedet for Steen Montgomery-Andersen, der opsagde sin konstituering pga. samarbejdsvanskeligheder for 14 dage siden.
Foto © : KNR
Skrevet af Camilla Dam
11. maj 2015 15:46

Med udgangen af april forlod direktøren KNR med intentionen om at rejse hjem til Sisimiut, men Søren Lennert Mortensen forbliver i Nuuk, indtil Tele-Post har fundet ny administrerende direktør.

- Et velfungerende Tele-Post er af stor betydning for Grønland, og da jeg blev kontak­tet og spurgt, om jeg kan bistå i en overgangsperiode, var jeg ikke i tvivl om, det måtte jeg sige ja til. Jeg må så udskyde den anden plan nogle måneder, siger Søren Lennert Mortensen i en pressemeddelelse.

Læs også Total tavshed i TELE-POST-ledelsen

Midlertidig løsning

Daværende vicedirektør Steen Montgomery-Andersen blev konstitueret som administrerende direktør i september sidste år, da Michael Binzer opsagde stillingen på grund af, hvad han kaldte manglende opbakning fra bestyrelsen. Og i februar begyndte Tele-Post rekrutteringsprocessen i søgen efter en ny direktør.

- Da det stod klart, at vi fik behov for en midlertidig direktør, identificerede vi hurtigt Søren Lennert Mortensen som en ønskekandidat, og vi er fra bestyrelsens side taknemmelige for, at Søren har valgt at påtage sig jobbet.

Læs også Gentagne samarbejds-vanskeligheder mellem ledelse og bestyrelse i TELE-POST

- Med sin store ledelseserfaring og dybe kendskab til grønlandske forhold er Søren den helt rigtige til at stå i spidsen for Tele-Post i en krævende og kritisk fase, udtaler bestyrelsesformand Agner N. Mark.

Søren Lennert Mortensen skal bl.a. styre Tele-Post igennem liberaliseringen af telemarkedet, udskiftning af it-systemer samt optimeringen søkablet og radiokæden mod nord. Han tiltræder omgående.