KNI og Royal Greenland sender hjælp til Naajaat

Flere grønlandske virksomheder træder til for borgerne i Naajaat, efter at store bølger ødelagde deres joller natten til torsdag denne uge.
Store bølger ødelagde 6-7 joller i bygden Naajaat natten mellem den 18. og 19. december. Foto © : Hans Olsvig
Skrevet af Merete Lindstrøm
22. december 2019 18:46
Versionist Mads Lynge

Et par af landets store virksomheder handlede hurtigt og fik sendt hjælp afsted til de ramte borgere i Naajaat, efter at bygden blev ramt af store bølger tidligere på ugen. 

LÆS OGSÅ Høje bølger i Naajaat: Hel fangerfamilie har mistet joller

Det er KNI A/S og Royal Greenland, der  i samarbejdet har fået nogle vigtige fornødenheder frem til de berørte borgere. Og faktisk var det lidt et tilfælde, at det faldt på plads, fortæller Administrerende direktør i KNI A/S Peter Grønvold Samuelsen.

- Det er et privilegium for en virksomhed at kunne gøre det. Det kan vi i kraft af, at vi har mulighed for det. Rent tilfældigt kom en bådfører fra Royal Greenland i Upernavik til vores butik i går morges og spurgte, om vi havde nogle ting, som vi ville sende op til bygden. De var på vej derop, og de kunne tage vores ting med gratis, fortæller direktøren.

Borgerne i bygden har meget svært ved at klare sig uden deres joller. De er nemlig vigtige redskaber i Naajaat, hvor de bruges til fangst og fiskeri men også til transport til nabobygden, hvor de handler ind.

LÆS OGSÅ Store bølger i Naajaat i nat: Det var hårdt at se på

En af borgerne i bygden, der mistede sin jolle, har fortalt til KNR, at han frygter for sine hunde, da jollen også bruges til at skaffe mad til dem.  Men det problem er altså løst nu, for hjælpen var ikke kun til fangerne og deres familier.

- Vi besluttede meget resulut, at vi ville hjælpe dem med en julekasse, hundefoder og lidt brændsel til deres husopvarmning, siger Peter Grønvold Samuelsen.