KNAPK overrasket over ny rejeorganisation: Det er en svækkelse

Nikkulaat Jeremiassen, der er formand for KNAPK, er overrasket over, at de kystnære rejefiskere vil danne en ny organisation.
- At skilles på den måde, mener jeg, at den fælles indsats i fiskeriet bliver svækket, og ikke stærkere, siger Nikkulaat Jeremiassen. Foto © : Malik Brøns // KNR
26. januar 2022 10:09

- For KNAPK er det en overraskelse, det er sket meget pludseligt og vi har i KNAPK ikke hørt noget om det før, så det er meget overraskende. Der kommer selvfølgelig en masse tanker op, hvad er det vi har gjort forkert?

Det siger Nikkulaat Jeremiassen, der formand for KNAPK, om den nye organisation for kystnære rejefiskere.

LÆS OGSÅ Tidligere KNAPK-formand danner ny organisation med kystnære rejefiskere

Hos han kontor er der nemlig begyndt at tikke mails ind fra medlemmer, der vil melde sig ud af KNAPK. Mere konkret, er det tale om fire kystnære rejefiskere der skriftligt har meldt sig ud.

Siden da er det kommet frem, at den tidligere KNAPK-formand, Henrik Sandgreen sammen med andre rejefiskere, har dannet en ny organisation.

KNAPK følger retningslinjerne fra generalforsamlingen

De kystnære rejefiskere mener ikke, at KNAPK kan varetage deres interesse og at organisationen er blevet for stort.

- Man blander andres interesser for meget sammen. Man kan ikke være stor, bare for at være stor, uden at udføre sine opgaver fyldestgørende, siger Henrik Sandgreen.

Men den kritik er KNAPK’s formand ikke enig med. Han nævner blandt andet, at KNAPK og den nyvalgte bestyrelse har arbejdet efter de retningslinjer, som medlemmerne har bestemt fra generalforsamlingen.

Derudover mener Nikkulaat Jeremiassen, at det er en dårlig idé at bryde ud af KNAPK.

- At skilles på den måde, mener jeg, at den fælles indsats i fiskeriet bliver svækket, og ikke stærkere.

Det siger Nikkulaat Jeremiassen, der ærgrer sig over, at KNAPK mister medlemmerne, men at han respekterer deres beslutning.

I KNAPK tæller Nikkulaat Jeremiassen 10 medlemmer der er kystnære rejefiskere, og fire af dem har altså meldt sig ud. Ifølge Henrik Sandgreen vil de andre også følge med.