Kirkeminister bakker op om grønlandsk menighed

Der er opbakning fra den danske kirkeminister til at oprette en grønlandsk menighed med grønlandske præster i Danmark.
Kirkeminister Berthel Haarder (V) mødes med Aleqa Hammond og Aaja Chemnitz Larsen
Kirkeminister Berthel Haarder (V) i midten støtter ønsket om en grønlandsk menighed og flere grønlandske præster i Danmark. Det sagde han under et møde mandag med Aleqa Hammond (S), th. og Aaja Chemnitz Larsen (IA). tv.
03. november 2015 05:42

Sådan lød meldingen fra kirkeminister Berthel Haarder, som mandag holdte møde med Grønlands to folketingsmedlemmer.

Ifølge en pressemeddelelse fra Siumut, oplyste Berthel Haarder på mødet, at han gerne vil i samarbejde med Aleqa Hammond (S) og Aaja Chemnitz Larsen (IA) for oprettelsen af et grønlandsk menighedsråd i Danmark 'indenfor den nærmeste fremtid.'

Desuden er kirkeministeren enig i, at det ikke er tilstrækkelig med én grønlandsk præst i Danmark, som det er tilfældet i dag, oplyser Siumut.

- Det var et rigtigt godt møde, vi havde med ministeren i dag. Berthel Haarder støtter forslaget om et grønlandsk menighedsråd i Danmark. Derudover havde han fuld forståelse for, at over 15.000 grønlændere ikke kan være tjent med en enkelt præst. Der skal være mindst to præster, udtaler Aleqa Hammond i pressemeddelelsen.

Udmeldingen fra den danske kirkeminister kommer samtidig med, at initiativtagerne til at oprette en grønlandsk menighed i Danmark på lørdag holder stiftende generalforsamling.

Det sker i Det Grønlandske Hus i København klokken 14 dansk tid.