Kirkegaard og Davidsen peger på Nick Nielsen

Når der skal vælges ny formand for Siumut på lørdag, stemmer Jens-Erik Kirkegaard og Peter Davidsen på Nick Nielsen.
Nick Nielsen
16. oktober 2014 10:16

- Nick er vokset op i en fiskerfamilie i Qasigiannguit, hvor han har sine rødder, og har efterfølgende taget en videregående uddannelse. Han har et godt kendskab til grønlandske levevilkår samtidig også en godt kendskab til omverdenen, skriver den tidligere naalakkersuisoq for råstoffer og kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq.

Læs også Nick Nielsen melder sig ind kampen om formandsposten i Siumut

De fremhæver også Nick Nielsen for hans budskaber om, at befolkningen bør debattere tættere bånd til EU, eller sågar et medlemskab, som det tidligere medlem af Naalakkersuisut mener, kan være til gavn for Grønland.

 

Nick Nielsens synspunkter om nytænkningen af infrastruktur-udviklingen, og hans målsætninger omkring styrkelse af det grønlandske sprog og identitetsfølelse, synes Jens-Erik Kirkegaard og Peter Davidsen ligeledes er værd at støtte op om.

Læs også Kielsen går efter Siumuts formandspost

De mener det er kvalificerende, at Nick Nielsen som den første og foreløbig eneste grønlænder har besteget verdens højeste bjerg, Mount Everest i Nepal.

 

- En stor bedrift som kræver gode samarbejds- og planlægningsevner, men også vidner om evnen til at drømme stort, skriver Jens-Erik Kirkegaard og Peter Davidsen.

Læs også Doris Jakobsen vil være formand for Siumut