Kim Kielsen skal opereres i hjertet

Formanden for Naalakkersuisut skal opereres i hjertet på Rigshospitalet. Det betyder, at han vil være væk fra sit arbejde i et par uger.
Operationen betyder, at Kim Kielsen vil være væk fra sit arbejde i et par uger. Arkivfoto Foto © : KNR
29. august 2019 11:56

Kim Kielsen har en hjertesygdom. Derfor skal han opereres på Rigshospitalet inden længe. 

- I den seneste tid har jeg i flere omgange været syg på grund af mit hjerte, og jeg har været indlagt flere gange. Så jeg har været nødt til at passe lidt bedre på mig selv, og forleden fik jeg besked om, at jeg skal til Rigshospitalet for at blive opereret, siger Kim Kielsen til KNR.

Operationen betyder, at han vil være væk sit arbejde i et par uger. 

- Man skal nok regne med måske 14 dage - indtil midten af september. Lægen har anbefalet, at jeg tager den med ro, og jeg bliver nødt til at følge rådet, siger han.

Medfødt hjertelidelse

Hjertelidelsen er medfødt, og derfor afslår Kielsen, at de er forårsaget af hans arbejde. 

- Det er ikke på grund af mit arbejde, at det forholder sig sådan. Det har vist sig at være en medfødt fejl i hjertet, som kan opereres, siger han.

LÆS OGSÅ Kielsen svarer på kritik efter 16 dages stilhed

Han opdagede hjertefejlen første gang i 2017, da han faldt om under åbningen af Folketinget. Han blev kørt til Rigshospitalet i en ambulance, men var ved fuld bevidsthed. 

- Allerede for to år siden opdagede jeg, at jeg var syg. Og så har jeg været indlagt tre gange i dette forår, siger Kim Kielsen.

Forstår godt at folk savner mig

Han har ikke tænkt sig at melde sig helt ud af det politiske arbejde. Han vil forsøge at passe sit arbejde fra sengen – men hans plads bag skrivebordet i formandens departement i Naalakkersuisut vil være tom i den første halvdel af september.

- Ingen andre overtager mit arbejde, men man kan henvende sig til Karl Frederik Danielsen, der er naalakkersuisoq for trafik, siger Kim Kielsen.

Kielsen har været genstand for et sandt politisk stormvejr på det sidste, og hans kritikere har især været efter ham for at være fraværende. 

Jeg kan sagtens forstå, at folk savner mig, men jeg er syg og har været indlagt flere gange, siger Kim Kielsen.