Naalakkersuisut vil blandt andet have gennemført en hastelov, som giver myndighederne øget magt til at håndhæve de retningslinjer, som er indført i forbindelse med coronakrisen.Foto: KNR

Kim Kielsen indkalder til ekstra samling

Der er brug for hastelovgivning til at håndtere coronakrisen, mener Naalakkersuisut. Derfor har Kim Kielsen indkaldt til en ekstra samling.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen indkalder til en ekstraordinær samling i Inatsisartut, hvor Naalakkersuisut håber på at få gennemført hastelovgivning i forbindelse med coronasituationen.

Naalakkersuisut vil blandt andet have gennemført en hastelov, som giver myndighederne øget magt til at håndhæve de retningslinjer, som er indført i forbindelse med coronakrisen.

LÆS OGSÅ Dagens corona-status: En mere er smittet i Nuuk

Eksempelvis har politiet på nuværende tidspunkt ikke beføjelser til at lukke butikker, som trodser myndighedernes anbefalinger om at holde lukket.

Forsamlingsforbud i Nuuk giver problemer for samling

Det er dog en række praktiske udfordringer ved at samle Inatsisartut. Der skal eksempelvis samles mindst 16 medlemmer af Inatsisartut, men det er ikke tilladt i forhold til retningslinjerne om, at der ikke må samles flere end ti personer i Nuuk.

I øvrigt er der på nuværende tidspunkt ikke 16 Inatsisartut-politikere i Nuuk, og det er udelukket at flyve politikerne fra kysten til hovedstaden, så lige nu undersøger formandskabet for Inatsisartut, hvordan samlingen kan gennemføres uden at bryde myndighedernes forbud og anbefalinger.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår den ekstraordinære samling skal være.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 10353
  Antal smittede 17
  Antal raskmeldte 16
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Se: nun.gl Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret
  23. oktober 2020 kl. 10:45