Kilder til KNR: USA er på vej med 82 millioner kroner til Grønland

Den amerikanske regering vil investere godt 80 millioner kroner i turisme, råstoffer, uddannelse og engelskundervisning i Grønland, erfarer KNR.
Det er blandt andet penge til turisme og råstofområdet, som en aftale mellem Grønland, USA og Danmark kommer til at indeholde, erfarer KNR. Foto © : KNR / Anton Gundersen Lihn
22. april 2020 16:03

12 millioner dollars - eller rundt regnet 82 millioner kroner - kan være på vej fra den amerikanske regering til Grønland.

Det erfarer KNR fra kilder, som har kendskab til forhandlingerne mellem USA, Grønland og Danmark.

Pengene skal blandt andet gå til at fremme turisme i Grønland og råstofområdet. Derudover vil en del af pengene også blive møntet på uddannelsesområdet, herunder undervisning i engelsk, erfarer KNR.

LÆS OGSÅ USA vil sende penge til Grønland

Meldingen om en økonomisk håndsrækning fra USA kom mandag, da det danske medie Altinget bragte en kronik af den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands.

Her skrev hun, at 'den amerikanske regering er ved at udarbejde en substantiel pakke med økonomisk støtte, der kan give fornyet energi til væksten i Grønland.'

LÆS OGSÅ Søren Espersen: USA taler ned til Grønland

Det har siden fået flere grønlandske og danske politikere til at spørge skeptisk, hvad USA ønsker til gengæld.

Ifølge KNR's oplysninger sker forhandlingerne i øjeblikket på regeringsniveau, men der stadig mangler en endelig politisk behandling af sagen.

Naalakkersuisut forventer at melde noget officielt ud senere på ugen, skriver de i en pressemeddelelse.