Under sit besøg skal Donald Trump mødes med statsminister Mette Frederiksen (S). Og ifølge Statsministeriet skal Trump også mødes med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen.Foto: Scanpix

Statsbesøg: Kielsen skal mødes med Trump

Den amerikanske præsident Donald Trump besøger Danmark 2.-3. september, og under besøget skal han også mødes med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.

USA's præsident, Donald Trump, og førstedamen, Melania Trump, er blevet inviteret af dronning Margrethe, oplyser Kongehuset.

Under sit besøg skal Donald Trump mødes med statsminister Mette Frederiksen (S). Og ifølge Statsministeriet skal Trump også mødes med formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen.

Besøget blev varslet, da Trump tirsdag sagde til journalister i Det Hvide Hus, at han måske ville lægge vejen forbi Danmark under en rejse til Europa i begyndelsen af september.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler om besøget:

- Jeg ser frem til at møde den amerikanske præsident i Danmark, hvor vi vil drøfte globale emner af fælles interesse, og hvordan vi sammen kan styrke samarbejdet mellem Danmark og USA inden for blandt andet sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål og fremme af samhandel og investeringer.

I Danmark vil Trump ifølge Det Hvide Hus og deltage i en række bilaterale møder og mødes med fremtrædende personer fra erhvervslivet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Besøg skal handle om Arktis

Den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard vurderer, at Trumps besøg især kommer til at handle om Arktis. 

- USA er bange for, at Rusland vil have en dominerende rolle i Arktis, og Danmarks interesse er jo at fastholde afspænding i området, fordi det er utroligt vigtigt, ikke mindst for Grønlands fremtid, at der er afspænding i Arktis og ingen form for oprustning, sigere han til DR Nyheder.

Også journalist Martin Breum peger på, at netop Arktis fylder meget i amerikansk udenrigspolitik.

- Umiddelbart kunne man tro, at det i særlig grad var den russiske oprustning i Arktis, der bekymrer amerikanerne. Men 
der er ingen tvivl om, at man især skal lægge mærke til USA´s ønske om at forhindre, at Kina øger sine aktiviteter i Arktis, siger han til P1 Morgen.

Donald Trump bliver den fjerde amerikanske præsident i historien til at besøge Danmark. 

Trumps tre forgængere, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama gjorde det samme.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt