Asii: Kielsen og Løkke må sikre lang banelængde i Nuuk

- Hjælp os med at sikre 2.200 meter i Nuuk, lyder appellen fra borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup (IA), til formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen i en kronik i Jyllands-Posten.
26. juni 2018 13:39

I kronikken giver hun sin støtte til samarbejdet om at finde danske investeringer til lufthavnsprojekterne herhjemme og slår samtidig fast, at der er al mulig grund til at fastholde en landingsbane på 2.200 meter i Nuuk.

Banelængden er nødvendigt for, at transatlantiske fly kan lande og dermed tiltrække og fastholde den økonomiske vækst, som Nuuk i disse år oplever, mener Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Grønland kan stadig frit vælge partnere til lufthavnsbyggeri

Hun henviser til store danske anlægsbyggerier som Storebælts- og Øresundbroen og metroen i København, som blev kritiseret inden opførelsen, men i dag er yderst vigtige for infrastrukturen i Danmark.

Derfor kritisterer hun Partii Naleraq for at have sået tvivl om, hvorvidt landingsbanen skal være 2.200 meter eller 1.195 meter. En strategi, der ifølge borgmesteren går stik imod Partii Naleraqs bision om et selvstændigt Grønland.

LÆS OGSÅ Kielsen klar til sommersamling

- Vi må og skal have realiseret en ny lufthavn og landingsbane i Nuuk. Og jeg synes ærlig talt, det er tosset, hvis både grønlandske og danske skatteyderes penge skal bidrage til en dum og kortsigtet løsning - når nu den kloge løsning ligger lige for, skriver Asii Chemnitz Narup

LÆS OGSÅ Længde-debat får Kalaallit Airports til at udskyde udbud