Folketingsvalg 2015 Kielsen: Aleqa-misbrug strider mod mine værdier

Kim Kielsen stemte dog alligevel for at lade Aleqa Hammond få politisk comeback til folketingsvalget. Hele hovedbestyrelsen var enig, forklarer han.

Aleqa Hammonds misbrug af landskassen var imod Kim Kielsens værdier.

Alligevel har Kielsen stemt for, at Hammond kunne stille op til folketingsvalget kun 8 måneder efter, at hun måtte trække sig efter at have brugt landskassen som kassekredit.

Det forklarer Kielsen efter en uges flyverskjul. Aleqa Hammonds misbrug af landskassen flugter ikke med hans værdier, siger han.

- I forhold til mit værdisæt vil jeg sige, at mine værdier blev tilsidesat, siger han.

Alligevel blåstemplede han Hammonds kandidatur til Folketinget under et møde i Siumuts hovedbestyrelse - en kontroversiel beslutning, der har skabt forundring i befolkningen og i Siumuts partitop.

Læs også Siumut slår revner efter opstillingen af Aleqa Hammond

Kim Kielsen forklarer sin beslutning med, at Aleqa Hammond ikke er dømt for noget ulovligt. Revisionsudvalgets Betænkning cementerer dog, at Hammond forbrød sig mod reglerne, da hun lod landskassen lægge ud for private rejser for over 100.000 kroner.

Kielsen understreger samtidig, at han ikke var ene om at sende Hammond på stemmeseddelen. Hele hovedbestyrelsen i Siumut var enige til mødet, siger han.

- Siumut er jo ikke ét menneske. Det ville være lettere under beslutningsprocesser, men det er ikke tilfældet. Efter vægtningen af alle forhold er de nævnte mennesker derfor vores kandidater, siger han.

Kielsen vil ikke ud med, om han støtter Aleqa Hammonds kandidatur. Han vil heller ikke svare på, om hendes handlinger skader Siumuts image. Det må vælgerne afgøre, siger han.

- Nu skal vælgerne tage stilling. Vi er selvfølgelig vidende om sidste års folkelige modstand i forbindelse med åbningen af Inatsisartuts efteråssamling før udskrivelsen af valget. Men nu må vi se, hvordan forholdene udvikler sig. Hun (Aleqa Hammond, red) stiller op til Folketinget, men nu har tre andre medkandidater, siger han.

Læs også Fontain: Der var flere misbrug af landskassen

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt