Karl Kristian Kruse får et knus af formand Kim Kielsen, mens Nikolaj Jeremiassen kigger på.Foto: KNR

VIDEO Karl Kristian Kruse usikker på fremtiden

I går vinkede Karl Kristian Kruse farvel som naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, hvilket betyder, at Nikolaj Jeremiassen fra Siumut er fjerde naalakkersuisoq på posten på knap tre år.

- Selvfølgelig kunne jeg godt lide mit arbejde og det ansvar, jeg havde, også selvom det ikke var lige nemt altid, men ud fra min egen families behov, bliver jeg nødt til at trække mig, siger forhenværende naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug Karl Kristian Kruse fra Siumut.

Han fortæller, at tankerne om at træde tilbage som politisk chef for et af landets vigtigste råvarer, har været i hans tanker i noget tid. 

 - Tankerne om at træde tilbage som naalakkersuisoq har jeg haft i længere tid. Og det er da heller ikke ligetil, men som tiden er gået har jeg måttet sande, at vores familieforhold er anderledes end, hvad jeg havde regnet med.

Læs også Tidligere naalakkersuisoq bryder sit løfte

Læs også Kielsen forberedt på Kruses afgang

- Vi har børn, og et af dem vil have et erhverv, som han er flasket op med, siger Karl Kristian Kruse, hvis søn gerne vil være fisker og fanger.

Med exittet fra landets regering er Karl Kristian Kruse nu tilbage som medlem af Inatsisartut, da hans orlov udløb, i og med han trådte tilbage fra Naalakkersuisut.

- Min orlov fra Inatsisartut er ophørt, så jeg genoptager mit arbejde i Inatsisartut fra i dag, siger Karl Kristiansen Kruse til KNR.

Hvad fremtiden bringer familien fra Niaqornat er endnu ikke helt klarlagt.

 - Det kan jeg ikke sige noget om lige nu. Jeg har en familie, og de har et arbejde. Og ud fra deres arbejde ser vi på, hvad dagene bringer, og hvordan vores fremtid vil se ud, siger Karl Kristian Kruse, der ikke afviser tanken om, at han vender tilbage som fisker og fanger.

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt