Kim KielsenFoto: Jonas Fievé/KNR

Kielsen forberedt på Kruses afgang

Tidligere i dag overdrog Karl-Kristian Kruse posten som naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug til partifællen Nikolaj Jeremiassen.

Selvom udskiftningen kommer som lidt af en overraskelse for Inatsisartut, har formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, i et stykke tid været klar over, at Karl-Kristian Kruse gerne ville stoppe på posten.

- Allerede i vinters fortalte han mig sine overvejelser om at træde tilbage, derfor har jeg analyseret situationen og ovevejet løsningsmodeller. Han forklarede, at der er flere grunde til hans afgang. Jeg tog naturligvis disse til efterretning, og har ovevejet løsningsmodellerne, siger Kim Kielsen til KNR. 

Læs også Jeremiassen ny naalakkersuisoq

Både Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq gav under behandlingen i Inatsisartut udtryk for, at de var bekymret for, at udskiftningen vil forsinke reformarbejdet i departementet, noget som især IA gav udtryk for var nødvendigt på fiskeriområdet. Kim Kielsen maner dog den bekymring til jorden.

- Der er sager, der skal behandles i henhold til koalitionsaftalen. Det er normalt, det er ikke sådan, at alting bliver anderledes. Der er det samme mål, og der er også den samme befolkning, som vi betjener. Derfor er den nytiltrådte naalakkersuisoq klar over retningen.

16 medlemmer stemte for, at Nikolaj Jeremiassen kunne overtage posten efter Karl Kristian Kruse.

Mens Partii Naleraq endte med at støtte den nye naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, valgte IA’erne hverken at stemme for eller imod udskiftningen.

Læs også Karl Kristian Kruse ude af Naalakkersuisut

.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt