Kalaallit Røde Korsiat hjælper med 50.000 kr

Mens Europa og Mellemøsten er i kaos på grund af den største flygtningestrøm siden 2.verdenskrig, hører man ikke meget om flygtningeproblemet her i Grønland.
Foto © : Kalaallit Røde Korsiat
Skrevet af Karsten Sommer
04. september 2015 18:45

Men nu melder Kalaallit Røde Korsiat som de første ud, med en bevilling på 50.000 kr. til flygtningekatastroferne ved Europas grænser.

- Vi er lige nu vidne til en global flygtningekatastrofe. 59 millioner mennesker rundt om i verden er tvunget på flugt fra blodige krige, sult og naturens rasen. De har akut brug for beskyttelse, så de kan overleve, og derfor bevilliger vi nu 50.000 kroner til nødhjælpsarbejdet, skriver Kalaallit Røde Korsiat i deres pressemeddelelse.

Meget aktuelt rejser sangerinden Nina Kreutzmann Jørgensen i dag spørgsmålet om, hvorfor Grønland ikke engagerer sig mere i flygtningeproblemet?

- Hvad gør Grønland? spørger Nina Kreutzmann i Sermitsiaq.AG, og tilføjer:

- Jeg er meget, meget ked af, at der ingen udmelding eller reaktion er fra Grønlands side om dette problem.

- Vi higer efter selvstændighed og større ansvar for vores eget land, men vi reagerer ikke på flygtningeproblemet, og debatterer ikke om vi selv her i landet bør åbne vores døre og byde velkommen med varme og kærlighed, påpeger sangerinden Nina Kreutzmann Jørgensen over for Sermitsiaq.AG.