Kalaallit Airports begynder projektering i Qaqortoq

Projekteringen af den nye landingsbane i Qaqortoq er sat i gang og Kalaallit Airports forventer, at den nye regionale lufthavn i Sydgrønland står færdig i slutningen af 2023.

Projekteringen af landingsbanen til den kommende lufthavn i Qaqortoq er sat i gang, fortæller direktør i Kalaallit Airports, Steffen Ulrich-Lynge i en pressemeddelelse. 

Det betyder, at ingeniørerne og arkitekterne nu skal lave en plan og en detaljeret beskrivelse af landingsbanen, så de kommende entreprenører har en præcis byggevejledning til byggeriet af den nye lufthavn.

LÆS OGSÅ Udvidelse af lufthavn giver generende byggestøj

Ifølge tidplanen forventer Kalaallit Airports, at byggeriet af landingsbanen så kan gå i gang i 2020, bygningerne i 2021 og at lufhavnen vil stå færdig og klar til brug i slutningen af 2023 sammen med lufthavnene i Nuuk og Ilulissat.

Projekteringen af lufthavnen i Qaqortoq har været sat på pause, blandt andet fordi der var skabt politisk tvivl om størrelsen af den ønskede lufthavn i Qaqortoq, og fordi Kalaallit Airports ønskede flere undersøgelser af vind- og turbulensforholdene.

LÆS OGSÅ GRAFIK: Bliv klogere på lufthavnspakken

Nogle af undersøgelserne er gennemført, men der mangler fortsat testflyvninger. Alligevel har Kalaallit Airports altså valgt at gå igang med projekteringen.

- Således at det bliver muligt at søge om de resterende myndighedstilladelser og at udarbejde udbudsmaterialet for anlægsarbejderne til den nye landingsbane, siger Steffen Ulrich-Lynge.

LÆS OGSÅ Lufthavnspakken er vedtaget

Lufthavnene i Nuuk og Ilulissat er projekteret og sendt i udbud. Kalaallit Airports forventer af vælge entreprenør og sætte gang i byggerierne i foråret 2019.

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt