Grønlandsk paraglider flyvende på Island

Paraglideren Max Petersen fra Nuuk fløj ind på en flot andenplads ved Iceland Open 2015.
24. juni 2015 12:47

Den erfarne paraglider konkurrede mod 20 deltagere fra forskellige lande fra den 17. til den 21. juni. Ud over Max Petersen deltog tre fra Østrig, tre fra Tyskland, to fra Australien og resten fra Island. 

De to første dage af begivenheden var præget af dårligt vejr, som de normalt så flot flyvende faldskærme måtte blive på jorden, men det blev meget bedre de tre resterende dage.

Distancerne var følgende:

Tredje dag: 27,7 km - her glidede Max Petersen 3 km og blev nummer 16.
Fjerde dag: 21,2 km - her glidede Max Petersen 15,6 km og blen nummer 5.
Femte dag: 20,7 km - her glidede Max Petersen 19,61 km og blev nummer 1.

Dermed blev han samlet toer i konkurrencen.

 

Flot resultat

Den erfarende paraglider har haft nogle udfordringer undervejs. Vindforholdene fra fjorden gjorde det svært. Det var især op af dagen, at det var svært at finde den rette luftstrøm.

Alt i alt er paraglideren stolt af sit resultat.

- Jeg glidede rigtigt den sidste dag i forhold til konkurenterne. Jeg var 495 meter væk fra målet, da jeg var nødt til at lande, fordi jeg manglede luftstrømmen. Havde jeg nået i målet, ville jeg have været 1'er i det samlede resultat. Men jeg blev 2'er, og det er jeg stolt af.

- Mine erfaringer fra VM, EM og lignende betød rigtig meget under Open Iceland. Jeg vil derfor takke Elite Sport Greenland for deres økonomiske støtte, der har gjort det muligt for mig at nå så langt, skriver Max Petersen i en pressemeddelelse.

Se resultater og billeder på Open Icelands hjemmeside.