KAK vil træffe beslutning om ny GM-struktur i september

Fodboldklubber ønsker flere kampe i løbet af sæsonen i stedet for mange kampe i træk til GM.
Benjamin Kielsen 2021
KAK indkalder snart til møde om ny GM-struktur Foto © : Noah Mølgaard
Skrevet af Noah Mølgaard
24. august 2023 12:23

Den nuværende fodbold GM-struktur med kampe hver dag i en uge er forældet og ikke godt for kroppen.

Det konstaterer formand for Grønlands Boldspilunion KAK Benjamin Kielsen, der sammen med bestyrelsen i KAK vil invitere klubber til møde i september om en fremtidig GM-struktur.

KAK afholdt online seminar sidste år, som skulle gentages i foråret.

- Men der var kun tre klubber, der tilmeldte sig til seminaret, hvor vi ellers skulle tage afgørende beslutning. Men vi mener, at det ikke er passende at lade så få klubber træffe en så stor beslutning, siger Benjamin Kielsen til KNR.

Divisionsdeling

Landstræner i udendørs fodbold Morten Rutkjær vurderer også, at den nuværende mesterskabsstruktur ikke er godt for kroppen og bør erstattes med en turneringsform, der giver længere hviletid mellem kampene.

- Jeg er fuldstændig enig med landstræneren, og jeg har selv som aktiv spiller oplevet på min egen krop, hvor hårdt det kan være med mange kampe lige efter hinanden – uanset i hvor god form man er. Den nuværende turneringsform er derfor ikke længere tidssvarende, siger Benjamin Kielsen.

Transportomkostninger

KAK har ordinærrepræsentantskabsmøde i oktober, og der bliver satset på, at der træffes beslutning om turneringens form inden oktober.

- Det er mit store ønske, at vi træffer beslutning om ny turneringsform inden repræsentantskabsmødet og vil afholde mødet om turneringsform senest i næste måned, siger Benjamin Kielsen.

Klubber har allerede luftet ønske om, at der skal være flere kampe i løbet af udendørssæsonen.

- Et af forslagene går ud på divisionsdeling, og det ser ud til, at de fleste ønsker den løsning, siger Benjamin Kielsen.

Flere kampe betyder også flere udgifter til klubberne.

- En del hold har ingen sponsorer, hvor nogle kun har små sponsorater og skal derfor bruge store ressourcer på pengeindsamling, siger Benjamin Kielsen.