Foto: KNR/Arnatsiaq Johansen

Københavnsk skibskiks-krise er løst

En mindre kiks-krise i den danske hovedstad er nu endelig løst.

Tranhuset lukkede tidligere i år for import af grønlandske fødevarer, og det betød, at skibskiks-hungrende grønlændere i den danske hovedstad ikke har kunne få stillet deres sult efter skibskiks i flere måneder. Nu er krisen heldigvis løst.

Det er Det Grønlandske Hus i København, der er den store redningsmand i historien om de manglende skibskiks i København. De har nemlig bestilt en stor ordre af de berømte kiks, som det er nu er muligt at købe i Det Grønlandske Hus i Løvstræde.

- Da Tranhuset også var vores leverandør af skibskiks, så har vi været nødsaget til at finde en ny løsning. Den er netop ankommet i form af en hel palle skibskiks. Så kom bare ind og køb en pakke – vi løber ikke tør lige foreløbig, skriver huset på sin facebookside.

LÆS OGSÅ Mangel på grønlandske råvarer i København

Da Tranhuset valgte at stoppe deres import af grønlandske madvarer var det ikke kun skibskiks, der opstod mangel på. Men her kan Det Grønlandske Hus i Løvstræde desværre ikke hjælpe dem, der hungrer efter rensdyr, sæl, hval og moskus. -

Der er mange, der efterspørger anden grønlandsk proviant efter Tranhusets lukning. Det har vi desværre ikke fryserkapacitet til at tilbyde, så udover skibskiks forhandler vi ikke andre grønlandske fødevarer, skriver huset på Facebook.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!