Godthåbhallen, der bliver brugt til forskellige formål skal rives ned og erstattes med multihus

Kæmpe sportshal skal bygges i Nuuk

Grønlands ældste idrætshal Godthåbhallen skal rives ned og erstattes med stor sportshal. Der er trængsel i sportshallerne i Nuuk, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Nuuks idrætsfolk har fået en tidlig julegave fra kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq. De skal dog vente med at pakke den ud.

Kommunen har nemlig planer om at bygge et nyt multihal som skal stå klar i 2024. Men det betyder desværre også, at landets ældste idrætshal skal rives ned. Idrætshallen blev taget i brug i 1969.

- Vi forventer at første spadestik bliver taget i 2021. Den gamle Godthåbhal bliver revet ned og bliver erstattet med en stor bygning med flere baner, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Charlotte Ludvigsen (IA) til KNR.

Bygherren bliver Kommuneqarfik Sermersooqs byudviklingsselskab Nuuk City Development, der nu skal forberede et udbud til det store projekt.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om prisen, siger Charlotte Ludvigsen.

Undersøger midlertidig løsning

Det er halbestyrelsen i Godthåbhallen, der har lavet det forberedende arbejde til en ny multihal.

Ifølge Kommuneqarfik Sermersooqs budgetforlig mellem Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Samarbejdspartiet, er det halbestyrelsen som har tilbudt kommunen at overtage hallen. Tilgengæld ønskede bestyrelsen en modernisering af hallen.

Den kommende multihal bliver på 7.000 kvadratmeter, og vil udover flere sportsbaner indeholde kontorlokaler som frivillige og organisationer kan leje sig ind på.

Nuuk har i dag over 18.000 indbyggere og indbyggertallet forventes at stige i de kommende år.

- Der er allerede trængsel i de eksisterende sportshaller i Nuuk. Vi vil med den kommende multihal gøre os klar til større indbyggertal og medvirke til at Grønland bliver det mest fysisk aktive land i verden i 2030. En multihal vil også give mulighed for at flere forskellige idrætter kan dyrkes på samme tid, siger Charlotte Ludvigsen.

Nedrivning af den gamle Godthåbhal vil også betyde, at den kapacitet ikke vil kunne benyttes i halvandet år.

- Det bliver undersøgt hvilke alternative løsninger, der kan tages i brug til erstatning for Godthåbhallen under byggeperioden, slutter Charlotte Ludvigsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt