Justus Hansen fortryder at have stemt

Justus Hansen, gruppeformand for Demokraterne i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq, fortryder, at han stemte for, da Inatsisartut i tirsdags vedtog at omfordele flere millioner kroner fra Kommuneqarfik Sermersooq til særligt Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia.
19. december 2014 16:23

- Fortryder du, at du stemte?

- Det gør jeg faktisk. Jeg har ikke sovet godt den efterfølgende nat, fortæller Justus Hansen.

 

Som medlem af Inatsisartut og af den koalition, der fremlagde den midlertidige udligningsreform, var politikeren sat i en særlig svær situation ved afstemningen.

 

- Jeg stod jo oppe i salen med den anden kasket på som Inatsisartut medlem og skulle stemme for den udligningsreform, og det ærgrede mig efterfølgende, at jeg simpelthen ikke afslog og stemte blank, fordi jeg også er nødt til at forsvare min kommune, siger Justus Hansen.

 

Han har efterfølgende været til møde med borgmesteren for Kommuneqarfik Sermersooq.

 

- Var hun sur?

- Nej, Asii Chemnitz Narup er en meget stolt dame , der arbejder meget hårdt for vores kommune, og hun ved jo også godt, hvordan det politiske spil egentlig er. Men jeg sagde selvfølgelig til hende, at jeg har lært noget af den her proces, siger Justus Hansen.

 

Han har et håb om, at fremtidige udligningsreformer for kommunen vil være mere fair, nu hvor Demokraterne er en del af koalitionen.

 

- Man må jo følge slagets gang og få det bedste ud af det. Og jeg er glad for, at vi har Andreas Uldum som Naalakkersuisoq for Finanser, som for fremtiden vil stå med de her forhandlinger, så vi kan få en mere gennemsigtige og mere rimelige udligningsreform inden for kommunerne, sagde Justus Hansen til KNR.