Julemanden til salg

Julemanden har ikke været en god forretning i Grønland. Det har Qaasuitsup Kommunia måtte sande, efter de overtog ham og hans post fra det konkursramte turistbureau Nuuk Tourism tilbage i 2011. Fra det nye år planlægger kommunen derfor at udlicitere Julemanden og hans brand.

- Der har været forstadier til nogle projekter, som er gået i stå, fordi vi manglede økonomi og mandskab til at kunne køre julemanden. Så nu gør vi det således, at vi udbyder det nu, og så er det op til den enkelte forretning eller den enkelte person at lave noget på julemanden. På den måde regner vi med, at vi kan gøre julemanden mere kendt her i Grønland, siger Palle Jeremiassen, der er formand for udvalget for turismeområdet i Qaasuitsup Kommunia.

Læs også Enige julemænd: Julemanden er fra Grønland

Mange interesserede i julemanden

Siden det kommunale turismeudviklingsselskab, Destination Avannaa, og dermed kommunen, overtog opgaven i 2011, har udvalget flere gange drøftet, hvad der skulle ske med julemanden, og om han eventuelt skulle sættes til salg.

Der har ikke manglet mulige aftagere - flere byer og bygder har allerede udtrykt interesse for gerne at ville overtage retten til at bruge julemanden.

- Mange mener, at det at få julemandens udstyr i en by eller en bygd vil gøre bygden mere kendt, så man på den måde kan få flere turister til, fortæller Palle Jeremiassen.

Læs også Breve til julemanden hober sig op

Med planen om at udlicitere julemanden giver udvalget dermed langt flere mulighed for at bruge julemanden, blandt andet  i markedsføringsøjemed.

- Alle skal have mulighed for at kunne sælge julemanden. Vi vil jo gerne bruge julemanden som et salgsobjekt for Grønland og regner med, at mange har idéer til, hvordan og hvorledes de gerne vil bruge ham, siger Palle Jeremiassen.

 

Julemanden har eget logo

Han har stor tiltro til projektet.

- Det kan godt blive en god forretning. Det har vi jo set i Finland, siger han.

Sidste jul lancerede Qaasuitsup Kommunia en logokonkurrence, hvor Julemandens fremtidige logo blev udvalgt.

- Næste skridt er, at vi udbyder julemanden. De firmaer eller enkelte, der byder ind på julemanden, kan selvfølgelig få julemandens logo som et stempel på, at de er autoriserede forhandlere af julemanden, hvis de opfylder de krav, der skal til for at få autorisationslogoet, siger Palle Jeremiassen.

Kommunen er i øjeblikket ved at udarbejde et juridisk dokument, som skal danne ramme for Julemandsaktiviteterne fremover.

Derefter vil julemanden kunne udliciteres.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt