Breve til julemanden hober sig op

Børn over hele verden skriver i den her tid breve til Julemanden i Grønland, men han er som vi har fortalt den seneste tid konkursramt. Og selvom der er halvanden måned til jul, er brevene allerede begyndt at nå frem til Tele-Postcenteret i Nuuk. Her bliver de liggende indtil det muligvis lykkes at finde en, der vil tage ansvaret for at svare på dem.
Skrevet af Mads Lynge
10. november 2011 16:13

Lige nu ligger Tele-Post inde med knap 1000 breve til Julemanden i Grønland, og salgschef i Tele-Post, Salik Hard, vurderer, at det tal nok kommer op på mellem 20.000 og 25.000 før jul.
Og hvad skal der så ske med alle de breve?

- Indtil videre, så samler vi dem jo, og håber på, at der er nogen i Grønland, der vil svare alle de her børn, som sender breve til julemanden. Men vi har jo ikke rigtig nogen, at aflevere dem til, så indtil videre samler vi dem, siger Salik Hard.

Og der bliver de så indtil der kommer en afklaring på salget af hele eller dele af konkursboet Nuuk Tourism, hvor Julemandens postkontor også holdt til.

Forhandlinger med indtil flere interesserede er i gang, oplyser kurator for den konkursramte virksomhed, advokat Britta Keldsen.

Bemærkelsesværdigt nok er navnet allerede solgt fra til turismeoperatøren Tupilak Travel, der indtil for ganske nylig var Nuuk Tourisms konkurrent i hovedstaden.

I løbet af en uge forventer kurator Britta Keldsen, at der vil ske en afklaring, der vil betyde, at flere dele af selskabet vil blive afhændet. Blandt andet altså ansvaret for korrespondancen mellem Julemanden og børn verden over.

Og på postkontoret i Nuuk, håber salgschef Salik Hard i hvert fald, at en køber snart melder sig på banen.

- Selvfølgelig er det jo syndt for alle de her børn rundt omkring i Verden, som håber på, at få en svar fra julemanden. Men vi er optimistiske, og vi håber på, at der er nogen i Grønland, der også synes det er syndt, og påtager sig den opgave, at få besvaret alle de her breve. Det håber vi virkelig. Der er heldigvis lidt tid endnu inden jul, siger salgschef i Tele-Post, Salik Hard.