Julehilsen i år ikke TIL men FRA Grønland

DR's Julehilsen til Grønland bliver i år ganske anderledes. DR-showet skal optages i byer og bygder her og ikke i København.
13. oktober 2014 16:35

Siden 1932 har Danmarks Radio sendt Julehilsen til Grønland enten gennem radioen, tv eller begge dele på samme tid. De 82 år med årlige shows gør julehilsenen til det længsteksisterende tv-radio-show i verden.

Men i år bliver det ganske anderledes, forlyder det fra Danmarks Radio. Hele showet skal nemlig optages i Grønland.

- Det er korrekt, at det i år bliver et anderledes arrangement, som optages i Grønland. Det er dog ikke helt på plads endnu, fortæller pressemedarbejder hos DR Julie Breuning til KNR.

Læs også Wikke og Rasmussen: "Hun må være den smukkeste kvinde i Grønland"

 
Julehilsen til Grønland bliver i år optaget i Nuuk, Sisimiut og en række andre byer og også bygder. Og i stedet for en koncert i DR's koncertsal i København, tager showet udgangspunkt i adventskoncerten i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Det er samme dag, de orange julestjerner tændes overalt i landet, i år d. 30. november.

Sidste år var der også hilsener og reportager fra forskellige steder i Grønland, og i år bliver der altså endnu mere fra vores land i DR-showet. Blandt planerne er også at sende optagelser fra verdens største adventskrans i Sisimiut. 

Selvom programmet optages i november, vil det blive sendt på DR lige før jul og på KNR i en af juledagene. 

KNR bringer sendetidspunkter, så snart DR bekræfter dem.