Johan Lund Olsen: Flere penge til anstalter

Under de igangværende forhandlinger om den danske finanslov for næste år blev Grønland i sidste uge sikret ekstra godt 20 millioner kroner til afvikling dén sagspukkel på 8.000 sager, der har hobet sig op ved kredsretterne her i landet.
14. november 2013 03:47

Om det så er nok til at klare sagsophobningen diskuteres fortsat blandt de danske partier. Blandt andet frygter De Konservative, at beløbet er for lille, fordi der fortsat kommer nye sager til.

Og nu har IA's folketingsmedlem Johan Lund Olsen meldt sig med et nyt spørgsmål: - Hvor skal de mange dømte afsone deres domme?, spørger han....og henviser til, at den midlertidige anstalt i Kangerlussuaq kun er sikret finansiering frem til september næste år.

- Tingene hænger jo sammen og det ville således ikke give meget mening at gå i gang med at høvle de ophobede sagsmængder ned hvis der ikke samtidig sikres nok anstaltspladser som vil gøre det muligt at kriminelle rent faktisk kommer ind og bure, siger Johan Lund Olsen.

I en aftale om kriminalforsorgens økonomi 2013-2016 blev en lang række danske partier enige om at afsætte i alt 14,1 mio. kr. i 2013-2014 til afvikling af venterkøen i de grønlandske anstalter.
 
- Det hænger ikke sammen, at den midlertidige anstalt lukker ned i september 2014 når nu der skal igangsættes et større arbejde med at nedbringe sagsbunkerne ved retterne. Alt andet lige vil dette arbejde jo føre til at flere kriminelle skal afsone deres domme i vores allerede udfordrede anstalter. Fra Inuit Ataqatigiit ser vi derfor gerne, at driften af den midlertidige anstalt i Kangerlussuaq forlænges, siger Johan Lund Olsen.
 
Johan Lund Olsen mødes med Justitsminister Morten Bødskov fredag i denne uge.