Jess Svane forbigået igen

Ikke nok med, at Jess Svane i sidste uge blev snydt for borgmesterposten, blev han igen forbigået, da Siumut skulle udpege en 1. viceborgmester i Qaasuitsup Syd.
Foto © : Jess Svane/KNR
11. april 2017 09:13

Selvom det er en fast tradition i Siumut, at det er den kandidat med flest personlige stemmer, der bliver borgmester eller viceborgmester, er det ifølge Otto Jeremiassen en samlet Siumut-gruppe i Qaasuitsup Syd, der står bag udpegelsen af ham som 1. viceborgmester. Begrundelsen for fravalget af Jess Svane er dog lidt mere uklart:

- Her i gruppen, som er samlet, enig og som har et godt samarbejde, har vi selvfølgelig haft åbne diskussioner om fordelingen af poster. Vi skal have formænd og medlemmer i udvalgene, og efter overvejelser om, hvem fra gruppen der skal have de forskellige poster, blev den fem mand store gruppe enige om, at jeg skal være viceborgmester, siger Otto Jeremiassen til KNR.

Siumut i Qaasuitsup Syd.

Jess  Svane                              185 stemmer

Enok Sandgreen                     182 stemmer

Timooq  Mølgaard                   173 stemmer

Otto Jeremiassen                     136 stemmer

Kristian Jeremiassen                124 stemmer

Nikolaj Jeremiassen              114 stemmer  

Kristian Broberg                       102 stemmer

 

Hverken Enok Sandgreen eller Nikolaj Jeremiassen er en del af aftalen med Inuit Ataqatigiit    

Tre kandidater fik flere stemmer

Med 136 stemmer er Otto Jeremiassen nummer fire på listen over Siumuts nye medlemmer af Qaasuitsup Syds overgangsudvalg. Jess Svane blev til gengæld topscorer med 185 stemmer.

På spørgsmålet om Jess Svane også er enig i den beslutning, svarer Otto Jeremiassen lidt afværgende.

- Som sagt er alle over 100 procent enige. Vi har et virkeligt godt sammenhold og samarbejde i gruppen.

Hovedpersonen selv har i dag ikke lyst til at udtale sig om valget af 1. viceborgmesteren, men Jess Svane bekræfter dog overfor KNR, at det en enig gruppe, der står bag udpegningen.