Jernmineprojekt er værdiløst

Udsigten til at få gang i jernminen ved Isukasia nord for Nuuk er så godt som død. Det skriver Politiken i dag.
25. november 2014 06:44

Avisen beror den dystre udsigt på en stærk nedskrivning af projektet hos det britiske selskab London Mining, som har licensen til området.

LÆS OGSÅ Bankdirektør tror ikke på jernminen

London Mining gik tidligere på efteråret i betalingsstandsning, men har siden set sig om efter mulige købere til den del af selskabet, der har licensen til Isua-minen. Men en af investorerne bag London Mining, britiske Anglo Pacific Group, har nedskrevet værdien af licensen fra 140 millioner kroner til 0 kroner i det seneste kvartalsregnskab – ”på grund af usikkerheden om dette arktiv,” står der i regnskabet.

LÆS OGSÅ London Mining i betalingsstandsning

Isukasia er for dyr

Ifølge Tim Daffern, tidligere driftsdirektør i Angel Mining og i dag direktør for det britiske jernmineselskab Tynagh Iron Mines, siger til avisen, at det er al for dyrt at udvinde jernmalm fra Isukasia:

- Det koster 360-390 kr. at producere et ton jernmalm fra Isukasia. Mineselskaber i Brasilien og Australien har allerede udvundet deres jern og fragtet det til Kina for halvdelen af den pris.

- Så jernprisen skal op i et helt andet niveau, før Isua nogensinde giver mening. De fleste, mig inklusive, tror, at Isua aldrig bliver andet end et godt turistrejsemål for geologer fra Københavns Universitet, siger han.