Jens-Erik Kirkegaard frygter, at liberaliseringen vil betyde dårlige internetforbindelser i ydredistrikterne

Jens-Erik Kirkegaard tvivler på billigere internet i fremtiden

Den tidligere naalakkersuisoq vil bruge Tele-Posts udskydelse af et frit telemarked til at diskutere, om en liberalisering overhovedet er en god idé. Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen fastholder sin kurs.

Lovgivningen er på plads, og der mangler kun Tele-Post, før liberaliseringen af telemarkedet er en realitet. Alligevel vil tidligere naalakkersuisoq for råstoffer Jens-Erik Kirkegaard fra Siumut genåbne debatten om liberalisering af teleydelser.

Jens-Erik Kirkegaard føler ikke, at det står klart, hvilken konsekvens liberaliseringen vil få for borgernes pengepunge og internetforbindelser.

- Vil vi virkelig få billigere internet i hele Grønland? Hvordan vil det påvirke markedet, forbrugernes muligheder og udviklingsmulighederne for internet på den lange bane, spørger han.

Læs også Knud Kristiansen afviser indgreb i Tele-Post-sag

Grønland kan ende som Danmark
Han frygter, at liberaliseringen vil gå som i Danmark, hvor udkantsregionerne - i følge ham - har betalt prisen for et frit marked med dårlige forbindelser.

Jens-Erik Kirkegaard er usikker på, om det overhovedet er realistisk med et frit marked i Grønland, når befolkningen ikke er større. Det er dét, som en ny debat om liberaliseringen skal give svar på, siger han.

Læs også Billigere internet forsinket igen

Naalakkersuisoq: Beslutningen er taget
Tele-liberaliseringen har været undervejs i mange år, og fra 1. april burde det have været muligt at købe internet fra andre operatører end Tele-Post i hele Grønland. Det er ikke sket, da Tele-Post ikke har kunnet overholde aftalen på grund af galloperende konsulentudgifter.

Naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen fra Atassut, vil gerne i dialog med Jens-Erik Kirkegaard. Knud Kristiansen mener dog, at debatten har kørt i længe nok, og at beslutningen er taget.

Tele-Post melder ud om et par uger, hvornår man kan være liberaliseringsklar.

Læs også Naalakkersuisut kendte til mulig Tele-forsinkelse

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt