Jens-Erik Kirkegaard melder sig ind i valgkampen

På, hvad han selv kalder utallige opfordringer, har Jens-Erik Kirkegaard valgt at stille op til folketingsvalget en uge, efter at Siumut præsenterede partiets fire kandidater til valget.

- Jeg stiller op til Folketinget for arbejderne og for at sikre en troværdig stemme, der kan styrke vores renommé i udlandet, siger han i en pressemeddelelse.

Torsdag i sidste uge blev Aleqa Hammond præsenteret som folketingskandidat sammen med Martha Abelsen, Pitsi H. Høegh og Erik Jensen.

Med Aleqa Hammonds navn fulgte en del kritik, da partiets tidligere formand måtte gå af som Naalakkersuisut-formand sidste efterår, efter at det var kommet frem, at hun havde brugt landskassen som kassekredit for et beløb på over 100.000 kr.


Har væltet Hammond
Fra partigangene har det den seneste uge forlydt, at Jens-Erik Kirkegaard ville have stillet op, hvis ikke det var, fordi Aleqa Hammond havde meldt sig på banen. Det nuværende Inatsisartut-medlem trak sig som naalakkarsuisoq for erhverv og råstoffer i Hammonds regering den 1. oktober sidste år og var derfor med til at vælte hendes regering og udløse valg.

Læs også Kirkegaard, Lynge og Nielsen trækker sig

Og han fortsætter med at lægge afstand til sin partifælle.

- Vi er mange i Siumut, der vil nyt. Jeg vil gerne ændre ikke bare Siumut, men sikre, at vi med værdier og respekt for hinanden får en stærkere stemme i verden. Dem, som kender mig, ved, mine værdier er troværdighed, ydmyghed og det at arbejde hårdt for noget, siger Jens-Erik Kierkegaard.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt