Jens B. siger ingenting

Uanset om man er fra pressen eller fra oppositionen, så er der ingen svar om fremtiden for Nuuk Havn. Siumuts medlem af finans- og skatteudvalget Per Berthelsen er alt andet end imponeret af naalakkersuisoq for infrastruktur og boliger Jens B. Frederiksen (D).

Per Berthelsen er indblandet i projekt Nuuk Havn på to måder. Dels som medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq og dels som medlem af Inatsisartut, men hverken den ene eller den anden politiker forstår Jens B. Frederiksens manglende vilje til at udtale sig om havnens fremtid.

-Vi har haft Jens B. Frederiksen i samråd i udvalget, men vi fik ikke svar på vores spørgsmål. Det er både irriterende og stærkt frustrerende, at vi som politikere ikke kan få et svar ud af naalakkersuisoq på området. Der har været nedsat arbejdsgrupper og snakket frem og tilbage i snart 10 år, men der er stadigvæk ikke sket noget som helst. Jeg føler at jeg spilder min tid, når jeg taler med Jens B. Frederiksen om Nuuk havn, fastslår Per Berthelsen overfor KNR.

 Først var det meningen, at havnen skulle ejes af et aktieselskab, hvor selvstyret havde halvdelen af aktiverne, og den anden halvdel var fordelt mellem Ålborg Havn, Royal Arcitc Line og Kommuneqarfik Sermersooq. Sidenhen har selvstyret mere end antydet, at de ville være eneejere, og ikke havde lyst til at samarbejde om driften.

-Vi har afgivet vores tilbud til selvstyret, og kan ikke gøre andet end at vente. Hvis ikke selvstyret mener, at vi skal med i projektet, er det jo deres afgørelse. Vi venter bare på at høre fra selvstyret, fortæller den administrerende direktør for Ålborg Havn Claus Holstein.

Pressen har siden starten af sidste uge ringet forgæves til Jens B. Frederiksen, når det gjaldt udvidelsen af havnen i landets hovedstad. Manglende lyst til at udtale sig er vist den pæne betegnelse for naalakkersuisoq for infrastruktur og boligers indstilling til offentlighedens interesse i havneprojektet.

-Jeg er klart fortaler for en aktieselskabsløsning, hvor ansvaret ikke hviler udelukkende på selvstyret. Jeg ser en stor fordel i partnerskab med kommune og private virksomheder. På den måde behøver selvstyret ikke at stå med ansvaret for det fulde beløb. Meningen var, at de skulle sørge for de eksisterende faciliteter som ansvarlig apportkapital og vi andre skulle rejse 80 millioner. Som det ser ud nu, tror jeg at hele ansvaret kommer til at hvile på selvstyret, fastslår Per Berthelsen, der understreger, at han har tavshedspligt angående finansudvalgets møder og derfor kun kan udtale sig om hans egne bemærkninger.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!