Jens B. opfordrer Doris og Sara til at vælte den danske regering

Demokraternes formand Jens B. Frederiksen opfordrer folketingsmedlemmerne Doris Jakobsen og Sara Olsvig til at vælte den danske regering og dermed holde deres løfter.
08. oktober 2011 15:11

Anledningen er regeringens løftebrud i CIA-sagen. Udenrigsminister Villy Søvndal meddelte torsdag, at der alligevel ikke som lovet kommer en uvildig undersøgelse af CIA-flyvningerne over bl.a. Grønland.

Jens B. Frederiksen minder i sin pressemeddelelse Siumuts Doris Jakobsen og IA's Sara Olsvig om, at der under valgkampen var bred enighed om, at en ny regering skulle presses til at gennemføre en uvildig undersøgelse af CIA, og at det stod klart, at de grønlandske mandater burde udnytte en situation, hvor de var tungen på vægtskålen.

Han skriver:

"Den nye røde regering har afvist en uvildig undersøgelse, og de nordatlantiske mandater er tungen på vægtskålen. Spørgsmålet er nu, om det er en situation, som IA og Siumut har modet til at udnytte?
Mit bedste bud er desværre, at vort lands folketingsmedlemmer vil lade som om de kæmper for sagen. De vil råbe op, men når alt kommer til alt, så har de ikke modet til at sætte hårdt mod hårdt og vælte den røde regering på dette spørgsmål".

Indtil videre har Doris Jakobsen udtalt, at hun agter at holde Regeringen fast på dens løfte, og hun har stillet spørgsmål til sagen gennem Grønlandsudvalget i Folketinget. Sara Olsvig kalder beslutningen 'ærgerlig'.