Formand trækker sig: Jeg er træt af de gamle i vores parti

Kaaleeraq Møller Andersen har i dag meddelt, at han trækker sig som formand Siumut Sisimiuni. En del af forklaringen er, at han er træt af den magtkamp, der foregår i Siumut Sisimiut og Siumut generelt.
Skrevet af Mads Pedersen
22. juni 2017 15:12

Da Kaaleeraq Møller Andersen blev valgt som formand for Siumut Sisimiut i midten af maj, troede han ellers, at han skulle repræsentere Siumut-afdelingen ved Siumuts landsmøde, der skal foregå i slutningen af juli, og på den måde have indflydelse på Siumuts fremtid og ikke mindst Grønlands. 

Da Møller Andersen blev formand var han hurtig til at komme med hård kritik af formanden for Nalakkersuisut og Siumut Kim Kielsen. Den nyvalgte formand satte spørgsmålstegn ved Kielsens arbejde i forhold til selvstændighed. 

Alt tydede på, at Møller Andersen ville stemme imod Kim Kielsen til Siumuts landsmøde. 

LÆS OGSÅ Siumut Sisimiut kritiserer tøvende Kielsen

Men nu, to måneder efter Møller Andersen blev formand for lokalafdelingen, er han uden for indflydelse. Han har nemlig trukket sig som formand. 

Forklaringen er til dels, at han har færdiggjort sin uddannelse og skal hjem til Uummannaq, men han fortæller også til KNR, at han er offer for en intern magtkamp. 

LÆS OGSÅ Lokalafdeling angriber formand i kamp mod splittelse

Siumut Sisimiut skal den 29. juni holde ekstraordinært møde, hvor lokalafdelingens økonomi skal drøftes. Det møde skal ske efter bestyrelsens ønske. Kaaleeraq Møller Andersen  har ellers forsøgt at udskyde mødet til efter Siumuts landsmøde, men har bøjet sig for bestyrelsens ønske.

Og Møller Andersen er overbevist om, at han vil blive væltet der, fordi han ikke støtter Kielsen. Derfor har han taget en beslutning om at trække sig hurtigst muligt. 

Møller Andersen er vred over den interne magtkamp, der er i Siumut Sisimiut og Siumut generelt. 

- Jeg er træt af de ældres parti. Der er ingen respekt for min rolle som formand, som er valgt af et flertal, siger Kaaleeraq Møller Andersen til KNR. 

- Jeg savner debat med gensidig respekt. Vi unge kan sagtens være uenige, men samtidig have respekt for hinanden. Men de gamle partimedlemmer har ingen respekt og vil kun gøre hvad de passer dem, siger han. 

LÆS OGSÅ Vittus Qujaukitsoq er ny formand for Siumut Nuuk

LÆS OGSÅ Vittus vil have Aleqa Hammond tilbage i Siumut