Partihopper Fleischer: Jeg er ikke den første i historien til at skifte parti

Tirsdag morgen mistede Partii Naleraq officielt et mandat i Inatsisartut. Til gengæld kan Siumut glæde sig over at være blevet et mandat rigere.
Henrik Fleischer til højre med sine daværende partifæller i Partii Naleraq

Henrik Fleischer har nemlig lavet denne valgperiodes første partihop til Siumut. Det bekræfter han overfor KNR. Det sker få dage efter Inatsisartuts konstituerende samling.

- Det skete her til morges. Jeg er blevet medlem af Siumut, siger Henrik Fleischer.

Dermed var det ikke længe, at Partii Naleraq beholdt sine fire mandater i Inatsisartut, og må tilbage til tre mandater, som partiet også havde før valget.

Henrik Fleischer fik 143 personlige stemmer, og kom hovedsageligt ind i inatsisartut på grund af de godt 2.500 stemmer, der gik til hans nu tidligere partiformand, Hans Enoksen.

Alligevel gik der ikke engang en uge efter Inatsisartuts konstituering, før Henrik Fleischer vendte Partii Naleraq ryggen, og meldte sig ind i Siumut.

- Det er selvfølgelig ikke pænt gjort mod samfundet, siger Henrik Fleischer og fortsætter:

- Men jeg er ikke den eneste, der har gjort det i historien. Og jeg bryder heller ikke nogle love, siger han.

Henrik Fleischer siger, han skifter parti for bedre at kunne fortsætte sit politiske arbejde.

LÆS OGSÅ Henrik Fleischer skifter til Siumut

Et større parti giver en bedre platform, mener han.

- Som min tidligere formand i Partii Naleraq plejer at sige, så er det meget vanskeligt og ikke lige til, at arbejde i et lille parti. Partiet har ikke eksisteret i mange år. Derfor er det stadig under udvikling og er i gang med at finde sin plads.

LÆS OGSÅ GE afviser Fleischers fiskeri-matematik

Til spørgsmålet om, hvorfor han ikke stillede op til valg for Siumut, svarer Fleischer, at tanken om partihop har været undervejs et stykke tid:

- Beslutningen har været langsomt undervejs, mens tingene skete. Og selvom det faldt på det kedeligst mulige tidspunkt, har beslutningen været nødvendig, siger partihopperen.

LÆS OGSÅ Henrik Fleischer forlader Partii Naleraq