Lufthavnspakke: Qujaukitsoq er glad og lettet

Efter fem timers debat og mange års forarbejde kunne Vittus Qujaukitsoq sende Lufthavnspakken til afstemning torsdag. Og det var en lettelse, da den kort efter var vedtaget med 18 stemmer for.
Foto © : KNR
16. november 2018 12:53

Det var en lettet og glad naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, der torsdag kunne afslutte tredjebehandlingen af lufthavnspakken i Inatsisartut.

Qujaukitsoq har fremlagt lovforslaget til både anden- og tredjebehandlingen, efter at naalakkersuisoq for infrastruktur, Simon Simonsen, blev sygemeldt på grund af stres.

- Lettelse men også glæde over at arbejdet nu er tilendebragt efter flere års arbejde, lød det fra Vittus Qujaukitsoq (NQ) umiddelbart efter torsdagens afstemning om lufthavnspakken.

Som den ansvarlige naalakkersuisoq stod han for at afslutte den fem timer lange debat og svare på det sidste spørgsmål fra politikerne.

Kritikken fra oppositionen drejede sig især om, at Danmark skulle få for meget indflydelse på vigtig gørnlandsk infrastruktur gennem sit medejerskab af lufthavnene i Nuuk og Ilulissat.

LÆS OGSÅ Mittarfiit pillugit avatangiisinut nalunaarut tusarniaassutigineqaqqittoq

Om det siger Qujaukitsoq:

- Uanset om det er den danske stat eller en anden for sags skyld en anden stat, så vil de nok kræve indflydelse, så deres investering ikke går tabt.

Desuden var der også bred kritik fra oppositionspartierne af, at der endnu ikke er taget stilling til fremtiden for Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

- Altså vi tager kritikken alvorligt. Det ligger Naalakkersuisut på sinde, at de borgere, der er utrygge med hensyn til deres fremtid selvfølgelig skal tages alvorligt, Qujaukitsoq sagde, at Naalakkersuisut bestræber sig på at få afklaret situationen med hensyn til Kangerlussuaq og Narsarsuaq i samarbejde med kommunerne og Mittarfeqarfiit.

LÆS OGSÅ Mittarfinnut pilersaarut akuerineqarpoq