Ivalo og Minik har første skoledag

Kronprinseparrets tvillinger starter tirsdag i 0. klasse på Tranegårdsskolen i Hellerup - i hvert deres klasse.
Ivalo & Minik Foto © : Brian Mølgaard/KNR
15. august 2017 13:02

Prinsesse Josephine og Prins Vincent - der henholdsvis bærer de grønlandske mellemnavne Ivalo og Minik - har tirsdag første skoledag på den kommunale skole Trangegårsskolen i Hellerup nord for København.

Her går deres ældre søskende, Prins Christian og Prinsesse Isabella, også.

Men selv om tvillingeparret er vant til at være sammen hele tiden, skal de fremover bruge en del timer hver for sig. Børnene skal nemlig gå i hver deres klasse efter ønske fra forældrene.

LÆS OGSÅ Prins Minik og Prinsesse Ivalo

- Det er vores egen vurdering. De ser hinanden i frikvartererne og derhjemme og er hinandens bedste kammerater, så vi tror ikke, det usundt for dem at få nogle nye kammerater, siger kronprins Frederik ifølge TV2.

Mens tvillingeparret så ud til at glæde sig til at starte i skole, erkendte kronprinsesse Mary, at dagen både er glædelig og vemodig.

- Det er både en glad og lidt sørgelig dag. Moren har det lidt svært. Jeg synes, det er svært at se de sidste komme i skole, de vokser og udvikler sig, siger hun til TV2.

De royale tvillinger blev født 8. januar 2011 og bærer i fuld længde navnene Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda og Prins Vincent Frederik Minik Alexander.