IT-79: Vi vil kæmpe med alt hvad vi har

B-67 har vundet de grønlandske mesterskaber i fodbold de sidste fire år. Men de er ikke de eneste favoritter i årets turnering.
Skrevet af Mads Pedersen
02. august 2016 15:27
Versionist Simon Uldum -

For første gang nogensinde vil GM i fodbold blive afgjort på en kunstgræsbane. Og det er noget, som uden tvivl har givet flere hold ekstra blod på tanden.

Fodboldklubben IT-79 fra Nuuk er dette års arrangør af GM i fodbold. Klubben er samtidig også en af årets favoritter. Klubbens træner lover, at holdet er helt klar til årets mesterskaber.

- Vi vil kæmpe for at opnå det bedste resultat. Det er de bedste hold, der har kvalificeret sig til GM, og alle hold vil kæmpe for at vinde. Der er derfor nogle hårde kampe i udsigt, siger holdets træner, Allan Geisler, til KNR.

Malik Juhl har været spiller i B-67 i mange år og har været med til at vinde flere mesterskaber. I år stiller han op for IT-79, og det gør IT-79 til en endnu større favorit.

IT-79 har endnu ikke udtaget spillere til mesterskaberne. Men holdets anfører Kaassannguaq Zeeb, der kan spille som både defensiv og offensiv midtbanespiller, vil uden tvivl være at finde i GM-truppen.

Det samme gælder også Hans-Karl Berthelsen, Malik Juhl og Kuluk M. Ezekiassen, der alle er offensive spillere. Alt andet vil være en stor overraskelse.

IT-79 vil uden tvivl være stærk på kontraangrebene, hvis ovennævnte spillere bliver udtaget til GM-truppen.

Sultne mestre

De regerende mestre fra B-67, som har vundet mesterskabet fire år i streg, har også rigtige gode chancer for at vinde mesterskabet i år. Holdet har overrasket stort i futsal i år, og det vil uden tvivl give blod på tanden til de kommende mesterskaber.

B-67 er i fuld gang med at forberede sig til mesterskaberne og sulter efter at vinde igen, lyder meldingen fra holdet.

Læs også Premiere på grønt underlag til GM

Spillere uden træning

G-44 fra Qeqertarsuaq vandt bronze ved sidste års GM, men de har ikke trænet på en fodboldbane i deres by i år. Byens fodboldbane er nemlig ved at blive lavet om til en kunstgræsbane, og den er endnu ikke færdig.

Holdet har måttet træne i et område ved siden af fodboldbanen, som er fladt og fyldt med sten, men det har vist sig ikke at genere spillerne. For i kvalifikationskampene har de på nær en uafgjort kamp vundet alle deres kampe.

Holdet kan vinde over alle på en god dag, og det vil derfor ikke overraske nogen, hvis de når finalen.

- Vi vil selvfølgelig kæmpe for at vinde, fortæller G-44's anfører Nukannguaq Zeeb til KNR.

Grønlandsmesterskaberne i fodbold bliver sendt direkte på KNR-TV fra søndag d. 7. august til og med d.15. august.

 

Her er årets deltagere:

 

Pulje A:

IT-79, Nuuk

TM-62, Kulusuk

FC Malamuk, Uummannaq

Nagdlunguak, Ilulissat

 

Pulje B:

G-44, Qeqertarsuaq

B-67, Nuuk

Siuteroq, Nanortalik

Kagssassuk, Maniitsoq