Isbjørnene i Chukchi-havet har det bedre end forventet

Der er gode nyheder for isbjørnebestanden i Chukchi-havet mellem Alaska og Chukotka.
Foto © : Vilhelm Lynge Hard /KNR
20. november 2018 07:43

En ny videnskabelig undersøgelse der blev offentliggjort i denne uge, viser at isbjørnene i området mellem Alaska og Chukotka i Rusland har det langt bedre end forventet.

Eric Regehr, der ledede undersøgelsen udtaler til Associated Press, at dette er virkelig gode nyheder. Også for Inupiat-fangerne fra bygderne i området.

Den ti-årige lange undersøgelse viser, at der er omkring 3000 isbjørne i området, det betyder at antallet ikke er faldet.

LÆS OGSÅ Isbjørne spiste borgeres vinterforråd i Savissivik

Denne bestand af isbjørne opholder sig nemlig flere dage på land, end andre bestande, og omkring  30 dage mindre på isen. Derfor har tabet af havis ikke den samme effekt på denne bestand som det har på andre bestande blandt andet bestanden i Beaufort Havet, nord for Alaska.

Når isen smelter eller bliver for tynd, opholder nogle af isbjørnene fra Chukcki-bestanden sig på den russiske ø, Wrangell Island,  hvor de er i stand til finde lidt føde.

Denne undersøgelse viser at bestanden stadigvæk har det godt, og er i stand til at tilpasse sig omgivelserne, bedre end forventet.