Isbjørn observeret ved Igaliku

Personer der færdes i naturen i området skal være opmærksomme på isbjørnen og holde sig på afstand, meddeler departementet for fiskeri og fangst.
Foto © : KNR/Vilhelm Lynge
Skrevet af Thomas Munk Veirum
06. august 2017 13:01

Der er observeret en isbjørn nær Igaliku i Sydgrønland, Det meddeler departementet for fiskeri og fangst ifølge Grønlands Politi. I en pressemeddelelse sendt ud af politiet opfordrer departementet borgere i området til at være opmærksomme på isbjørnen:

- Alle uvedkommende personer bedes holde sig væk fra isbjørnen, skriver departementet. Der desuden gør opmærksom på, at der i øjeblikket er fredningsperiode for isbjørn på hele Vestkysten, samt at kvoten for fangst af isbjørn i området kommune Kujalleq er opbrugt.

LÆS OGSÅ Endnu en isbjørn ved Qeqertarsuatsiaat

Hvis man ser bjørnen bør man ringe til vagttelefonen hos departementet for fiskeri og fangsttelefon 48 25 20 eller politiets vagtcentral på telefon nummer 70 14 48.

I pressemeddelelsen fremhæves retningslinjerne for omgangen med problembjørne. Her slås det ifølge meddelelsen fast, at aflivning kun kan finde sted, hvis departement for fiskeri og fangst giver tilladelse til dette.

- Aflivning af isbjørne er absolut sidste udvej, og departementet vurderer fra sag til sag om det er nødvendigt, står der i pressemeddelelsen.