Iran angriber luftbase i Irak med danske soldater

Angrebet fandt sted natten til onsdag. Ingen danske soldater er blevet ramt, oplyser Forsvaret.
Iran har natten til onsdag angrebet en militærbase i Irak, hvor både amerikanske og danske styrker blandt andet opholder sig. Angrebet kommer som hævn, efter USA dræbte den iranske general Qassem Soleimani i sidste uge. Foto © : Ritzau Scanpix
08. januar 2020 06:44

Iran har natten til onsdag affyret adskillige ballistiske missiler mod luftbasen Ain Al-Asad i det vestlige Irak, hvor både amerikanske og danske soldater er udstationeret.

Irans Revolutionsgarde bekræfter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det står bag angrebet. Det sker for at hævne USA's dronedrab på den militære leder Qassem Soleimani i sidste uge.

En luftbase i Erbil i den nordlige og kurdiske del af Irak er også blevet beskudt af missiler.

LÆS OGSÅ Tyskland trækker soldater ud af Irak

En talsperson for Forsvaret i Danmark oplyser til Ritzau, at "ingen danske soldater er kommet til skade" i missilangrebet mod Ain Al-Asad-basen.

Det første missil ramte basen omkring klokken 00.30 dansk tid, oplyser Forsvaret.

Iransk stats-tv oplyser onsdag morgen ifølge nyhedsbureauet Reuters, at 80 amerikanere skulle være blevet dræbt i angrebet.

Det er dog ikke bekræftet af andre kilder, og USA's præsident, Donald Trump, kom med en afventende melding:

- Alt er godt! Missiler blev affyret fra Iran mod to militærbaser i Irak. Vi er i øjeblikket ved at vurdere omfanget af sårede og materielle skader, skrev præsidenten på Twitter og bebudede en udtalelse senere.

LÆS OGSÅ Stoltenberg efter Nato-møde: Konflikt må nedtrappes

Dermed stod det heller ikke klart, om et eventuelt amerikansk modsvar var på vej.

Ifølge det iranske stats-tv ramte 15 missiler de to militærbaser i Irak.

Det iranske stats-tv citerer – ifølge Reuters – en kilde fra Irans Revolutionsgarde, der siger, at Iran har 100 andre mål i sigte i regionen, hvis USA hævner sig.

Revolutionsgarden advarer også USA's allierede i regionen om, at de vil blive angrebet, såfremt de lægger jord til at udføre angreb mod Iran.

Foto © : Ritzau