Forsker: Ipads kan både blive en succes og en fiasko

Hvis kommunernes fælles ambition om at sikre iPads til hele den grønlandske folkeskole, skal blive en succes, så kræver det klare mål, udvikling af lærerne og undervisningsmaterialet. Det siger ph.d.-studerende ved Ilisimatusarfik, Mîtdlârak' Lennert, der arbejder med folkeskolen.

Kommunernes fælles projekt for at forbedre folkeskolen indebærer blandt andet at uddele ipads til samtlige folkeskoleelever, lærere og lærerstuderende her i landet.

Og det kan være en god idé, siger ph.d.-studerende Mîtdlârak' Lennert.

- Det kan være med til at løfte undervisningen rigtigt meget, siger hun.

LÆS OGSÅ Inddrag lærerne

Men for at få succes er det helt nødvendigt, at lærerne er klar til at undervise med den nye teknologi, at udervisningsmaterialerne er tilpasset til ipads og at noget så lavpraktisk som internetforbindelse og strøm er tilgængelig.

- Hvis man ikke har de grundlæggende ting på plads, kan ipadden risikere at blive et forstyrrende værktøj i undervisningen, siger Mîtdlârak' Lennert.

Derfor er det også vigtigt, at man fra projektets side sætter nogle klare mål, både for det samlede projekt, men også helt ned på klasseniveau.

LÆS OGSÅ Unikt at kommunerne samles om folkeskolen

- Hvordan er det man forventer at de her ipads bliver brugt. Hvordan følger man op på det, og hvad gør man hvis det ikke fungerer som man har tænkt sig. Hvordan sætter man så ind og hjælper lærere og børn til at bruge værktøjet til det det er tænkt til, siger hun.

Lærernes forening IMAK er positive over for projektet og skal i denne uge mødes med projektets styregruppe.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl